В Україні шахраї спекулюють на американській програмі «Green card»

Держдепартамент США заявляє про те, що в Україні програму «Green card», що дозволяє емігрувати в США, контролюють шахраї.

У Україні зараз дійсно - хвиля афер з лотереєю «Green card». Заявки на її отримання приймають на сайті американського посольства з 1 жовтня по 2 листопада (сам розіграш віз пройде в 2015-му). А в ЗМІ - вал оголошень фірм, які за чималу винагороду обіцяють допомогу в поданні заявки і «гарантують виграш», пишуть «Вести Репортер» (http://vesti.ua/lvov/22953-aferisty-radi-grin-karty-predlagajut-ukraincam-fiktivnye-braki).

Одна з найпоширеніших схем - через турфірми. За оцінкою посольства США в Україні, аферисти з року в рік вносять для участі в лотереї дані 80% жителів Західної України (де найбільше бажаюих емігрувати). Турагентства використовують дані клієнтів (які, зокрема, отримують, оформляючи турвізи і путівки) без їх відома, а у разі виграшу вимагають у них гроші за можливість переїхати в США.

28-річний житель Тернополя Віталій Баглай ледь не втрапив на гачок однієї з таких фірм. «Одного разу мені подзвонили з місцевої турфірми, привітали з тим, що я виграв «Green card», - розповідає тернополянин. - Щоб отримати «пропуск у США», зажадали $10 тис. Або запропонували оформити фіктивний брак (тоді, мовляв, усі витрати покриє сторона дівчини). Коли я відмовився, мовляв, я не збираюся нікуди виїжджати, довго переконували, що я втрачаю унікальний шанс. Але я не піддався".

Віталій довго не міг зрозуміти, звідки у турфірми були його дані. Поки не згадав, що коли був студентом, турагент заради приколу «підбив» його заповнити анкету на участь в розіграші «Green card». Тоді тернополянин подзвонив в посольство США і поскаржився на шахраїв. «Ми хочемо попередити українців, щоб вони не велися на махінації з лотереєю. Не звертайтеся до посередників, які обіцяють перемогу в лотереї, тому що це чистої води обман», - сказали нам в посольстві США в Україні.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>