У 76 років освоїла комп’ютер

Ніна Лемешко

Ніна Лемешко

Більшість пенсіонерів заслужений відпочинок проводять перед телевізором чи за посиденьками із сусідами. Натомість Ніна Лемешко з Радивилова вирішила не гаяти часу даремно. У 76-річному віці жінка навчилася користуватися комп’ютером і тепер спілкується з дітьми та онуками по скайпу.

Кілька років тому бібліотеки Радивилова отримали комп’ютери з вільним доступом до всесвітньої мережі Інтернет. Тоді перелік послуг, які надавали у книгозбірнях, поповнився ще й безкоштовним навчанням роботи на комп’ютері, використанням різних інтернет-серверів та соціальних мереж. Засвоїти новітні технології вирішила і Ніна Пилипівна Лемешко, яка, до речі, свого часу працювала директором цього закладу.

– Про курси я прочитала в газеті, тож вирішила записатися, – пригадує жінка. – Чесно кажучи, декого таке рішення дивувало. Але ж людина повинна чимось займатися. До того ж, мій син живе в Росії, донька – в Ялті, племінниця – аж в Америці. По телефону особливо не наговоришся, дорого. Тож вміння користуватися Інтернетом було для мене швидше необхідністю, ніж примхою.

Ніна Пилипівна зізнається, коли йшла на курси до бібліотеки, певними азами цієї науки вже володіла. Адже внуки проводили бабусі уроки інформатики, коли чотири місяці гостювала у сина в Смоленській області. На день народження нащадки навіть подарували ноутбук та показали як користуватися скайпом.

– Завдяки відеозв’язку я тепер кожен день можу бачитися з дітьми. Це як «в живу» спілкуватися, – ділиться враженнями радивилівчанка. – З дочкою уже рік не бачилися, тож рятуємося Інтернетом. Так само тримаємо зв’язок із внуками та правнуками. Говоримо скільки заманеться.

Також Ніна Лемешко є активним користувачем соціальних мереж. Жінка навіть веде свою сторінку в Інтернеті. Там, розповідає, відшукала однокласника, з яким закінчувала семирічку в сільській школі. Нині він живе у Сімферополі, де ще й досі працює інженером.

– Шкода, що в роки моєї молодості не було таких технологій, – зітхає інтернет-користувачка. – Це ж яка зручна річ! Я, наприклад, в Інтернеті навіть рецепти страв шукаю, читаю поради, телепередачі дивлюся.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>