За «надомну» роботу заплатіть гроші

«Бажаєте заробити від 2 до 3 тисяч гривень за місяць, не виходячи з дому? Телефонуйте нам уже зараз. Легка надомна робота принесе вам хороший прибуток». Оголошення такого змісту з’явилося в одному з видань. Далі йшли номери мобільних телефонів, за якими можна було б замовити цю «високооплачувану надомну роботу».

Мої знайомі з одного із сіл району, які взимку сидять без роботи, вирішили зателефонувати за вказаними номерами. На дзвінок відповів приємний жіночий голос, котрий перепитав координати місцезнаходження й пообіцяв буквально на другий день привезти їм роботу.

Наступного дня біля оселі моїх знайомих зупинився бусик білого кольору. Спритний водій чемно постукав у двері й запитав, чи тут живуть майбутні надомні робітники. Вже за кілька хвилин у хату він заніс з десяток невеликих ящиків, пояснивши, що в них окремо знаходяться всі деталі кулькової ручки: ковпачки, стержні, пружинки, заряди і т. д.

– Ви маєте зібрати з цього всього три тисячі ручок. Готовий товар по 100 штук складаєте ось у ці коробки. Як закінчите – зателефонуйте на цей номер. Але за надання вам надомної роботи ви повинні заплатити фірмі 350 гривень. Ми ж розраховуємося з клієнтами пізніше. Отримаєте три тисячі гривень.

З великим азартом мої знайомі взялися за роботу. Господиня дому дякувала Богу, що такий легкий заробіток знайшовся, та ще й непоганий.

З того всього, що було в коробках, вийшло трохи більше 200 ручок. А решті то ковпачки не підходили, то закрутити їх не можна було. Знову жінка вирішила зателефонувати на ту фірму. На тому кінці дроту чемно вислухали проблему і мило сказали: «Лише 200 ручок склали? Не переживайте. Можете їх залишити собі». На цьому зв’язок обірвався, а спантеличена господиня намагалася ще кілька разів додзвонитися до своїх нових роботодавців. «Цей номер не обслуговується», – вже інший жіночий голос повідомив ще одну «приємну» новину.

Минуло понад два тижні. «Надомники» щезли зі своєю обіцяною роботою та номерами телефонів. Цікаво, чи багатьох їм вдалося ось так спритно обвести навколо пальця?

Моя ж знайома тепер навідріз відмовилася читати будь-яку рекламу чи оголошення. А мені знову впало в очі оголошення про надомну роботу. І знову ж таки про складання ручок. Але номери телефонів вже зовсім інші. Може, й собі спробувати? Ручки зайвими не будуть.

Тамара ПОЖАРЧУК,

Волинська область

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>