Народилася у сім’ї листоноші – і сама стала поштарем

Марія НЕРОДИК

Марія НЕРОДИК

Марія Неродик, начальник ЦОС №3 поштамту Волинської дирекції УДППЗ «Укрпошта» у Маневичах, народилася в сім’ї поштарки. Як і її мати, поштою жила, тому навіть і не задумувалася після школи, яку професію обрати. Працювати почала 1997 року підмінним начальником сільського відділення Маневицького вузла зв’язку. А ще пані Марія багаторазова переможниця спортивних змагань поштовиків з бігу.

 

– Торік їздила в Ялту на галузеву спартакіаду й посіла там третє місце з легкоатлетичного кросу на 500 метрів, бо спорт люблю, а, крім бігу, захоплююся ще й шашками. Беру приклад з нашого начальника Ярослава Кравчука, постійного учасника спартакіад, де посідає призові місця зі стрільби.

– Крім спортивних, маєте і профспілкову відзнаку…

– Так, 2006 року мене визнали кращим профспілковим лідером-жінкою України, маю за це спеціальну нагороду.

– Як Ви, мати трьох малих дітей, знаходите час і на спорт, і на громадську роботу?

– Доводиться добре побігати, щоб встигнути! Розслаблюватися малеча не дає. Тому, мабуть, і успіхи на бігових доріжках. А якщо серйозно, то просто отримую задоволення від своєї роботи, намагаючись її виконувати якісно. Професія радує, коли поруч однодумці, відчувається підтримка. Втішно, що голови райдержадміністрації, районної, сільських та селищних рад не ухиляються від проблем, пов’язаних з поштовим обслуговуванням. Влада йде нам назустріч у питаннях оренди приміщень під відділення поштового зв’язку за мізерну плату. А у нашому районі орендованих приміщень – 67 відсотків. Адже кожен сільський голова розуміє значимість пошти для села. Це справжній соціальний центр, де можна отримати пенсію, соціальні виплати, сплатити за комунальні послуги, плату за оренду землі, земельний податок, здійснити будь-який платіж, передплатити улюблене видання, поповнити рахунок на мобільний телефон. У відділенні зв’язку є все, чим торгує сучасна українська пошта: конверти, скриньки для посилок, канцтовари та ще багато чого. Також активно впроваджується проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Це дозволить громадянину зекономити час на оформлення субсидій, отримання довідок, посвідчень і т. д. У ході реалізації цього проекту перелік адміністративних послуг буде розширюватися.

Микола ШМИГІН,

Волинська область

Марія Неродик

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>