Сільським головою обрали 21-річного парубка

В’ячеслав Католик уже друге скликання успішно керує громадою

В’ячеслав КАТОЛИК

В’ячеслав КАТОЛИК

У 2006 році сільським головою села Зимне, що у Володимир-Волинському районі, більшістю голосів було обрано В’ячеслава Католика. Серед п’яти кандидатів люди довірили таку серйозну посаду… 21-річному парубку. Видно, побачили, що він зможе організувати громаду, вирішити її проблеми. І не помилилися.До згаданої сільської ради належить п’ять населених пунктів – Зимне, Фалемичі, Шистів, Горичів та Октавин, де проживає понад півтори тисячі осіб. Тепер чимало їхніх клопотів лягло на молоді плечі голови, якого неофіційно визнали наймолодшим в Україні очільником громади. В’ячеслав Артурович з усмішкою пригадує свій перший робочий день:

– Зізнаюсь чесно, висуваючи свою кандидатуру на вибори, навіть не уявляв, яка то складна і відповідальна робота. До того у сільській раді, може, лише зо два рази був. Бо займався трохи політикою, є членом ВО «Батьківщина», ще навчався заочно у Луцьку, а тут треба сідати за стіл і вирішувати важливі питання. Всі колеги дорослі, з великим стажем роботи, а тут прийшов ними керувати якийсь пацан. Звичайно, з іронією спостерігали за мною, але допомагали, підказували, що і як правильно робити. У мене було багато рожевих ідей, але реальність показала, що не все так легко втілити.

Та зважати на труднощі ніколи, потрібно було братися до роботи. Найперше почали працювати над відновленням дитячого садочка. Трудилися дружно всією громадою, і за два роки дошкільний навчальний заклад відкрив двері для малечі. Було зроблено хороший ремонт, придбано нові меблі, іграшки.

– Побачивши, що вдалося зробити конкретну справу, люди повірили в мене, – додає В’ячеслав Артурович.

Тому й на наступних виборах більшість віддали голоси за Католика. Він вже мав досвід у місцевому самоврядуванні, а ще – вперту та працелюбну вдачу, тож грянули позитивні зміни. За кошти сільської ради проведено капітальний та поточний ремонт деяких вулиць, впроваджено енергозберігаючі технології у закладах соціальної сфери. У дитсадку та будинку культури встановлено твердопаливні котли, за рахунок чого втричі скоротили витрати на опалення. У селах налагоджено централізований вивіз сміття. Відновлюється вуличне освітлення. А минулого року село Зимне посіло третє місце в обласному конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку». Все це свідчить про те, що голова не сидів склавши руки.

– Сільська рада активно бере участь у різноманітних грантових проектах. Над проблемами громади ми з депутатським корпусом злагоджено працюємо. Активно співпрацюємо із сільським депутатом, фермером Русланом Кротачем, досить часто допомагає в роботі Зимненський монастир на чолі з ігуменею Стефаною, – зазначає очільник громади. – Нині зроблено немало, а потрібно ще більше. Правда, паперова тяганина забирає багато часу і сил. Чому ніхто не задумується над тим, як спростити бюрократичну тяганину.

У найближчих планах В’ячеслава Католика провести вуличне освітлення у селі Шистів, утеплити дитячий садок та завершити заміну вікон у Будинку культури села Зимне.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>