Народила одинадцять синів та четверо дочок

Будинок багатодітній сім’ї подарував Віктор Ющенко

У селищі Цумань Ківерцівського району майже кожен може показати будинок Бориса та Нонни Лінників. Ще й додасть на завершення: «То їм хату Ющенко збудував». І справді, кілька років тому багатодітна сім’я Лінників отримала у подарунок просторе добротне житло. На новосілля приїжджав тодішній президент України Віктор Ющенко.

 

Багатодітна родина ЛІННИКІВ

Багатодітна родина ЛІННИКІВ

Затихли виборчі баталії, тож про Віктора Ющенка вже майже й не чути. Та у Цумані його згадують і згадують добрим словом. Адже завдяки проекту екс-президента «Зігрій любов’ю дитину», який передбачав співпрацю влади і бізнесу, кілька багатодітних сімей отримали хороше житло. Серед них і Лінники.

– Раніше ми тулилися у старій тітчиній хатині. Тринадцять діток та ми з чоловіком мешкали у трьох кімнатах, – пригадує Нонна Іванівна. – Ліжка стояли у кілька ярусів, горошині не було де впасти. Вже тоді почали думати про нову хату, навіть кредит на будівництво взяли. Але якось до нас завітали поважні чоловіки з Києва, подивилися на наші умови і сказали, що в державі є така програма, за якою багатодітним збудують житло. Поговорили – і пішли. Чесно скажу, я не дуже у це повірила. Минуло кілька місяців, і в червні 2008 року наїхало техніки, робітників, почався рух. Бу-дівництво вело ЗАТ «Смарт-холдинг». До грудня оцей двоповерховий будинок звели, виконали внутрішні роботи. Навіть працівники зеленого господарства декоративні кущики та дерева привезли.

На новосілля приїхав Віктор Ющенко, представники обласної та районної влади. Поки вони виголошували пафосні вітальні слова, родина тішилася просторою оселею. Новий будинок – ось реальна турбота держави.

– Ще б зараз робили такі добрі справи для людей, – додає жінка. – Тоді б у нашій країні всі відчули покращення.

Вже власними силами обставляли кімнати. За два роки все довели до пуття та вселилися. Нині у ньому панує чистота і порядок. Затишку додає величезна кількість вазонів, у які закохана мама. Ніде ні смітинки. Навіть і не здається, що тут живе стільки дітвори. Все вичищено до блиску.

– То дівчата стежать за порядком, а хлопці господарюють на вулиці. Поки молодші у школі, я сиджу з найменшеньким Русланчиком, якому ще немає трьох років. Коли в кімнатах тихо, аж дивно, бо я звикла до постійного шуму-гаму. Навіть не уявляю, як то виховувати двох дітей, я тішуся, що у мене їх багато, – каже мама Нонна.

Пальців на двох руках не вистачить, щоб перерахувати усіх: Віктор, Дмитро, Сергій, Іван, Руслана, Світлана, Наталія, Андрій, Максим, Лариса, Вадим, Антон, Борис, Олександр, Руслан – ось така чимала сімейка. Батько Борис Васильович – голова родини та безсумнівний авторитет. За зразкове виховання дітей простому робітникові місцевого житлово-комунального господарства вручили грамоту Верховної Ради України. Чоловік – майстер на всі руки, але, на жаль, у нашій державі багато не заробиш, тому йому періодично доводиться їздити на заробітки в Росію. Поки тата немає, старші хлопці виконують всю чоловічу роботу. Одинадцять синів – це ж уявляєте, які господарі ростуть! П’ять дочок – мамині помічниці.

Найстарший, 24-літній Віктор, уже одружився та живе окремо. Є двоє студентів – Руслана і Світлана, сім школярів, Сашко ще ходить в садочок, а Русланчика вдома няньчить мама. Нонна Іванівна з теплотою та ніжністю розповідає про кожного. Не почула від неї жодного слова нарікань, що важко, не вистачає грошей на всіх. Навпаки, жінка каже, що головна цінність – це Божа благодать, здоров’я та любов у родині.

Руслана ТАТАРИН,

Волинська область

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>