Відкритий українцем астероїд може знищити людську цивілізацію?

Кілька днів тому співробітник кримської лабораторії ДАІШ МДУ ім. Ломоносова Геннадій Борисов помітив у Космосі досить крупний астероїд, який може зіткнутися із Землею 26 серпня 2032 року, повідомляє УНІАН (http://www.unian.ua/news/601122-krimskiy-asterojid-nazvali-odnim-z-naynebezpechnishih-dlya-tsivilizatsiji.html).

Небесному тілу присвоїли кодову назву. Кримський астероїд наділили 1 класом за Туринською шкалою небезпеки. Це означає, що ймовірність зіткнення вкрай мала, однак вона не нульова.

«Якщо великий астероїд зіткнеться із Землею, ймовірно станеться катастрофа, подібна до тієї, що призвела до зникнення динозаврів. Я впевнений, що це зітре з лиця землі нашу цивілізацію», - наводять американські ЗМІ слова професора Стенфордського університету Скотта Хьюбарта. За його словами, проблема в тому, що програми з захисту від астероїдів NASA далеко не завжди здатні передбачати зіткнення. «Ми не можемо бачити астероїди, що рухаються з боку Сонця при денному світлі. Чим вони менші і темніші, тим складніше їх помітити», - каже учений.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>