У селі Сокіл перепоховали останки жертв «Волинської трагедії»

Минулих вихідних у селі Сокіл Рожищенського району Волинської області відбулося перепоховання останків 79 поляків, які стали жертвами українсько-польського конфлікту у роки Другої Світової війни. Серед загиблих переважно діти. Як вважають польські історики, кількість жертв тоді булла значно більшою – близько 600.

Трагічні події розгорталися на території неіснуючого нині поселення Гай. Тут функціонувала полька колонія.

Очевидців тих подій лишилося зовсім небагато. З їхніх розповідей зрозуміло, що жертви у тутешньому протистоянні були з обох сторін. Дуже гаряче проходили дебати у Сокільській сільській раді з приводу надання дозволу на проведення перепоховання саме у їхньому селі, адже його у роки війни спалили поляки. Та все настрої примирення перемогли.

Панахиду по загиблим відслужило католицькі священики. На перепоховання останків до села сокіл приїхали Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи, заступник голови Волинськоїоблдержадміністрації Олександр Курилюк.

 

 

 

Фото: заставка – католицький хрест

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>