Росіянин інвестував у волинське село 16 мільйонів євро

За участю голови облдержадміністрації Бориса Клімчука днями на базі сільськогосподарського ТзОВ «Ратнівський аграрій» у селі Секунь відкрили новий зернокомплекс. Товариство створив російський інвестор Андрій Панніков у 2011 році. З того часу господарство вдало розвиває агробізнес у трьох поліських районах Волині, зокрема: Ратнівському, Ковельському і Старовижівському. Господарство спеціалізується на розведенні м’ясного скотарства, засівають озимі та ярі зернові, зернобобові культури, однорічні та багаторічні трави, кукурудзу.

На створення  зернового елеватора російський інвестор вклав 6,1 млн грн. На сьогодні у складі зберігається понад 3 тисячі тонн зерна, що пройшло очищення та сушку. Тут встановлена газова зерносушка американського виробництва, її потужність становить 50 тонн збіжжя за годину. На складах можна зберігати 8 тисяч тонн зерна.

«За ці роки у розвиток господарства ми інвестували 16 мільйонів євро, працевлаштували 239  людей, заробітна плата яких – 3150 гривень.  Мені подобається займатися фермерством і вважаю, що у тваринництва – хороша перспектива», – зазначив Андрій Панніков.

Голова облдержадміністрації подякував аграріям за те, що людям дають роботу та не бояться вкладати кошти у аграрний бізнес Волині.

«Ратнівський аграрій» обробляє землю на території 18 сільських рад.  За 2 роки діяльності господарством введено до сільгоспвиробництва 6 тисяч га облогованих земель, з них 4,5 тисяч га використовується ріллі. У господарстві також розводять худобу п’яти порід: шароле і лімузин, поліська та волинська м’ясна, абердин-ангуська. На сьогодні вигодовують 1233 голів великої рогатої худоби, з них 346 – молодняк. За весь період роботи СТОВ «Ратнівський аграрій» сплачено населенню за оренду землі 3,2 млн грн. Машинотракторний парк товариства складає 64 одиниці, повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>