«Волинь» програла «Говерлі»

Статистика перед матчем свідчила на користь «Волині». В новітній футбольній історії України лучани мають помітну перевагу над ужгородським клубом. А щодо поєдинків в елітному дивізіоні, то закарпатці взагалі, у кращому випадку, задовольнялися нічиєю, та й то лише на власному полі. Проте все тече, все міняється. Нині у «Говерлу» очолює В'ячеслав Грозний. Він зумів за короткий проміжок часу збалансувати гру команди. Якщо атакувальної потуги «Говерлі» елементарно бракує через відсутність класних виконавців, то в обороні команда останнім часом демонструє феноменальні результати. Перед матчем у Луцьку закарпатці мали триматчеву «суху» серію. У поєдинку з «Волинню»  В'ячеслав Грозний десь і поставив за мету знову відіграти на «нуль».

Із закритим футболом від «Говерли» команда Віталія Кварцяного нічого не змогла вдіяти. Особливо показовим був перший тайм. Хвилин 40 «Волинь» билася як у стіну лобом в дволінійні оборонні порядки гостей. За увесь цей час не було жодного якісного гольового моменту. Напівшанс мав Шумахер, але неточно пробив головою після подачі кутового, також непоганий удар з-за меж штрафного майданчика вдався Гошкодері.

А от гості закінчили першу 45-хвилинку дуже гостро. Соло видав екс-нападаючий «Волині» македонець Душан Савич. Він двічі ввалювався на ворота лучан, але і його удар, і його останній пас накрив голкіпер господарів Літовченко.

Подібним був сценарій і другого тайму. Тільки він уже проходив у вищому темпі, ініціатором якого логічно була «Волинь». Але щільна опіка від закарпатців робила свою справу. Лише на 75-й хвилині матчу захист «Говерли» дав збій. Бабатунде, відгукуючись на подачу партнера, зіграв на випередження у штрафному майданчику гостей, але пробив у штангу. На 78-й небезпідставно 11-метровий в арбітра просив Шумахер, але отримав натомість «гірчичника». Лучани повірили, що зможуть таки дотиснути суперника, і дали занадто багато простору гостям. Контрвипади ужгородців ставали все гострішими. На 82-й хвилині у штрафному майданчику «Волині» закрутилася карусель, одразу кілька спроб завершити атаку зробили гості. Зрештою Савіч таки знайшов шпаринку у натовпі футболістів обох команд і «пробив» Літовченка. Автор голу свій успіх проти колись рідної команди відсвяткував скромно, чого не скажеш про бразильця Леандро, котрий влаштував справжню самбу (окрім цих двох в Ужгороді ще грають екс-нападники «Волині» Лисенко і Бабир).

Часу, аби відігратися, та й сил, луцькі футболісти уже практично не мали. Одного разу «круглий» такий затріпотів у сітці воріт «Говерли» але із зовнішнього боку – трохи не пощастило Бікфалві. Але жирну крапку у матчі могли поставити гості. Тільки Іканде не реалізував вихід на побачення з Літовченком.

«Волинь»-«Говерла» – 0:1

Гол: Савіч (82).

«Волинь»: 78. Літовченко, 3. Сімінін, 6. Шиков – к, 14. Масло, 16. Шіш, 21. Матуку (20. Задерецький, 73), 88. Скоба (91. Парцванія, 32), 79. Бабатунде, 7. Гошкодеря, 15. Матей (10. Бікфалві, 46), 77. Шумахер.

«Говерла»: 1. Надь, 4. Балафас, 5. Єзерський, 10. Балашов (11. Лисенко, 69), 17. Буяльський, 22. Лисицький – к, 23. Люлька (2. Орос, 53), 26. Леандро, 28. Кочіш, 30. Нікулає, 31. Савіч (70. Іканде, 85).

Попередження: Шиков (53), Шумахер (78), Парцванія (89) – Нікулає (57), Балафас (57), Орос (86), Буяльський (90+5).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>