Віталій Кварцяний пообіцяв продати усіх легіонерів, якщо не покажуть результат до кінця року

- Вдома наша команда завжди хоче зіграти краще. Але матчі у нас виходять важкі. Тут радує тільки те, що команди нас поважють, бо дуже серйозно налаштовуються на нас.

Коли Бабатунде не забив гол, я відчув, що буду відповідь. І потрібно було дуже надійно зіграти в обороні. На жаль, не вийшло.

Суперник нав’язав нам щільну опіку, в’язку боротьбу. Повністю закрили нашого молодого румуна Матея. Він втікав вліво, вправо, а потім взагалі загубився. Йому не вистачило характеру. Він випав, а у нас не виявилося більше гравця, який би зміг вести гру на атаку. Повторюся, «Говерла» дуже наситила оборону, буквально вибудувавши дві лінії. З Шумахером грало двоє, навіть якщо він вигравав «другий поверх», м’яч одразу підбирали. Коли Бабатунде не забив, я заспокоївся, зрозумів, що забити сьогодні не зможемо.

Я попереджав футболістів, що суперник буде діяти по спортивному агресивно, і, при можливості, «гасити» наш темп. Я знаю тренерів. Сьогодні не було навіть помітно, що ми господарі поля. Програли багато єдиноборств. Шіша я взяв, бо він агресивний. А сьогодні він був м’який і ніжний, як котик на диванчику.

Трагедії ніякої немає. Виграв той, хто проявив більше спортивної агресії. Вони молодці. Не бачу різниці, будуть вони восьми чи чотирнадцятими. Чи ми будемо восьмими чи чотирнадцятими. Це нічого не змінює. Мене більше розстроює гра молоді. Діми Задерецького.

- Сьогодні за «Говерлу» проти Вас грали колишні ваші футболісти – Лисицький, Леандро, Савіч. Не жалкуєте, що вони від вас пішли?

- Від Лисицького я сам пішов з «Кривбаса». Він хороший футболіст, з ним було приємно працювати.

Що стосується Савіча, нічого не можу про нього сказати. Він тут дуже старався, коли ми програли 1:3 «Арсеналу». Але він там «плавав», а не бігав. Тоді був поганий функціональний стан у Суботіча, Савіча… Але забив гол в Ужгороді. В нього є гольове чуття. Тоді я йому був вдячний. Я його не знав до цього, але у хлопця було більше плюсів. Єдине, не відомо чого він утік. Я йому нічого не зробив поганого. Він відпросився у мене перед грою з «Кривбасом», бо в нього дружина народила. Більше він не з’являвся. Зате почали надзвонювати до генерального директора агенти, щоб ми його відпустили, мовляв не платимо зарплати. Хоча усім, хто лишився, все потім повернули. Він потім просився назад, але я не хотів брати. Бо зрадив раз, зрадить і вдруге.

Щодо Леандро. Він був «папою» у бразильців. Сам він не пив і не гуляв, але вони робили все те, що він казав. Коли ми грали з донецьким «Металургом», Лео влаштував там прохідний двір на своєму фланзі. Давав вільно атакувати, навіть не вертався. Ми тоді не дуже добре грали, але пощастило забити і виграти. Я зразу після гри сказав йому, все що думаю, він все зрозумів, швиденько розрахувався і поїхав без претензій.

Я за цими футболістами не жалію. Вони не є перспективними. Прикро інше – сьогодні не дуже зіграла молодь: Матей, Задерецький. Забагто грали сьогодні через верхові подачі. Півзахист бачили, що робив? Скоба сьогодні як на концерт прийшов, ще галстука бракувало.

- Ви будете підсилювати лінію атаки?

- У нас з’явився цікавий бразилець Селін. Ви що його побачите.

Підсилюватися… Ми слідкуємо за «дублем», непогано грають юнаки наші. Хочеться людей попростіше. З легіонерами важко. Я наказав їм щодня вчити хоча б по два-три слова. Багато хто з них у команді довго, і досі не вміє розмовляти. Глухонімі.

Якщо у наступних турах не проявимо характер і не досягнемо результата, спробуємо продати усіх, навіть тих, кого взяли. Хоча б за ті гроші, які за них платили. Можливо клуб заробить. А тоді спробуємо вернутися до українських футболістів, так як спочатку говорили з нашими засновниками. Десь тут і моя помилка. Їдуть агенти різні, капають на мозок – а якщо футболіст нічого не коштує, то він ніяк і не грає.

Шукаємо українських футболістів з характером. Бо кінцівка такого матчу мала б бути веселішою. Але не було страсті.

Ну нічого, будемо виправлятися. Завтра буде два тренування, післязавтра теж два. Аж поки не втомляться. Бо сьогодні вони мали багато грати без м’яча, чого не було.

Через тиждень їдемо у Севастополь. Там команда грає у футбол. Там у нас гра вийде. Сьогодні нам грати не дали.

- Хомченко майже у кожній грі за «дубль» забиває, чому б не дати шанс йому?

- Піжон, нічого з нього не буде. У нас уже Герасимюк у дублі сіяв. Раз вистрілив. Але у нього і зараз є кваліфікація. У нього вид нестандартний. Його оці криві ніжки дуже класно дивляться на полі. У нього гарна футбольна манера, гарний фізичний стан. Він хороший футболіст. А Хомченко піжон – він два рази п’яткою зіграє і дивиться, чи побачила яка-небудь дівчина, як він це зробив. Думає собі потім, з ким піти – з блондинкою чи з брюнеткою. Він крім отих п’яток уже нічого й не робить. Ну позабиває ще у «дублі» рік-два, а потім піде грати за Боратин.

- Як вважаєте, чи був пенальті, в епізоді, коли Шумахеру арбітр дав жовту картку за суперечки?

- Колись Федецький заробляв багато 11-метровий. Але він робив так, щоб його на швидкості били по ногах. А тут смикнули за футболку, Шумахер упав. Я не прихильник таких пенальті у футболі. Думаю, суддя все правильно зробив.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>