У Рівному скандал – у приміщенні, де розстріляли сотні українців, облаштували розважальний заклад

У Рівному в переобладнаному приміщенні швейної фабрики – колишньої в’язниці НКВС, де в 40-х роках минулого століття було розстріляно сотні українців, підприємці облаштували більярдний клуб та піцерію, і саме цей факт став причиною невдоволень громадськості міста. Справа дійшла до пікету під стінами закладу, на якому рівняни засудили дії бізнесменів, вбачаючи у вищезгаданій розважальності наругу над історичною пам’яттю.

Пікетувальників підтримав також міський голова Рівного Володимир Хомко, котрий зазначив, що попередньо була домовленість із бізнесменами, аби приміщення не переобладнували під розважальний заклад, але вони не дотрималися обіцяного. За словами мера, участь в пікетуванні – останній засіб впливу на нових власників. Загалом вони юридично мають право розпоряджатися майном будь-яким шляхом, але ж повинні зважити на моральний аспект.

Оскільки бізнесмени проігнорували вимоги, пікетувальники мають намір продовжувати свої дії, долучивши до акції ще більше небайдужих городян і тих, чиї рідні були замордовані в катівні. А поки що вони вирішили розповсюджувати роз’яснювальні листівки поблизу розважального центру з історичним реаліями, пов’язаними з цим приміщенням. В тексті, зокрема, зазначається, що тільки за одну ніч у червні 1941 року «енкаведисти» на території в’язниці та в ближньому яру розстріляли 850 українців-патріотів. Припускається також, що в підвалах катівні могли лишитися останки головного командира УПА Клима Савура (Дмитра Клячківського).

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>