Кар’єру податківця проміняла на сцену

І тепер своїм співом підкорює Європу

Нині Іванна Місюк із села Яблунівка Млинівського району є провідною солісткою Рівненського міського будинку культури. Хоча свого часу планувала пов’язати життя з податковими звітами та деклараціями. Навчатися до Національного університету державної податкової служби України дівчину запросив сам ректор цього навчального закладу. Проте любов до пісні та творча натура таки взяли гору.

Іванна МІСЮК

Іванна МІСЮК

– Коли ти почала співати?

– Співаю ще з шести років. Вперше з піснею «Україночка» виступила на концерті, приуроченому до першої річниці Незалежності України. Потім мене стали запрошувати взяти участь у шкільних, районних, обласних заходах, у різних конкурсах. Співоча кар’єра почалася з обласного конкурсу «З народного джерела». Після цього виступу остаточно вирішила, ким я хочу стати у майбутньому. До того ж, вже рік навчалася у музичній школі, де зі мною займалися викладачі вокалу, допомагали готуватися до вступу в інститут культури.

– Як сталося так, що мріяла вступати в інститут культури, а вступила до Національного університету державної податкової служби України?

– Тоді саме почалися творчі звіти областей України, на яких я представляла Рівненщину. На концерті був присутній тодішній ректор цього навчального закладу Петро Володимирович Мельник. Чесно кажучи, цей виступ був для мене дуже важким, адже перед поїздкою я захворіла. Грип дав ускладнення на голосові зв’язки, почався фарингіт. За кілька днів до від’їзду мене поклали в лікарню, медики взагалі забороняли співати, бо могла залишитися без голосу, проте я таки зважилася вийти на сцену. Відспівала на «ура», а пісня «Ой, журавко», яку виконувала, стала моєю візиткою. Після цього виступу Мельник підійшов до мене і сказав, що співати я зможу все життя, а от освіти такої у мене не буде. Згодом спілкувалася з головою Міжнародного громадського об’єднання «Рівненське земляцтво». Він працював у цьому університеті, тож запропонував навчатися у них. Як з’ясувалося, ми з ним земляки – він також з Млинівського району. Так, власне, я й зробила свій професійний вибір. До речі, при університеті, який тоді був академією, існує ансамбль пісні і танцю «Сузір’я», солісткою якого мені вдалося побути.

– Тим не менше, з податковою свого життя ти не пов’язала.

– Почнемо з того, що у податкову нині потрапити не так уже й просто. Знайомих, які б допомогли працевлаштуватися туди, в мене не було. Одна журналістка, знаючи мою творчу натуру, допомогла влаштуватися у Будинок культури вокалісткою. Нині я також виступаю у заслуженому ансамблі танцю України «Полісянка» під керівництвом народного артиста України Віктора Марущака. З цим колективом неодноразово виступала на міжнародних фестивалях у Польщі, Румунії, Словаччині.

– Не шкодуєш, що зробила саме такий професійний вибір?

– Ні, абсолютно не шкодую. Хоча працювати на будь-якій іншій роботі змогла б, поєднуючи її зі співами.

Іванка МІСЮК співає дуетом із народним артистом України Василем ЧЕПЕЛЮКОМ

Іванка МІСЮК співає дуетом із народним артистом України Василем ЧЕПЕЛЮКОМ

– Що подобається співати найбільше?

– У більшості виконую україномовні композиції з репертуару Оксани Білозір, Катерини Бужинської, Наталі Бучинської, Таїсії Повалій, Алли Кудлай… Працюю, так би мовити, у патріотичному напрямку (сміється – авт.).

– Знаю, що ти подавала заявку на участь у талант-шоу «Голос країни»…

– Так, але я не пройшла. Можливо, заповнила заявку на участь не в той день, можливо, не ті композиції підібрала… Кастинг будувався таким чином, що спершу треба було заповнити анкету на сайті цього шоу, до неї додати дві фотографії та два записи пісень у власному виконанні. Протягом місяця мені прийшла відповідь, що на «сліпі прослуховування» я не проходжу. Проте життя на цьому не зупинилося – пробуватиму свої сили далі.

– Про що мрієш?

– Про родинне тепло і сімейний затишок.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>