В Україні виявили новий небезпечний вірус грипу?

У жителя Запорізької області виявили вірус грипу типу А. Цей штам також відомий як "азіатський грип". Його називають причиною пандемії грипу в 1889-1890 рр. в Західній Європі, Північній Америці, Азії і Латинській Америці. Відомо, що H2N2 зупинили в 1956-1958 рр. завдяки спеціальній вакцині. Цей штам грипу небезпечний для усіх вікових категорій. Носій вірусу заразний з першої години хвороби і упродовж 3-5 днів, пише likar.info (http://www.likar.info/gripp-i-prostuda/news-63546-na-zaporozhchine-obnaruzhen-strannyiy-gripp/)

Коментуючи ситуацію з виявленням H2N2, заввідділенням респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології і інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського Алла Мироненко розповіла, що цей смертельно небезпечний штам не циркулював вже більше 50 років. Вона припускає, співробітники Запорізької СЭС зробили помилку при складанні повідомлення. Вірусолог вважає, що грип у пацієнта викликаний іншим вірусом.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>