Волинь все тісніше співпрацює з офшорами

Як свідчить митна аналітика, за дев’ять місяців 2013 року з використанням офшорів 14 представників бізнес-спільноти Волині експортували продукцію і 4 здійснювали імпортні операції.

Про це повідомляє «Четверта влада» (http://4vlada.com/volin/30457) з посиланням на прес-службу ГУ Міндоходів у Волинській області.

Обсяги експорту з Волині із залученням офшорів - 18,9 мільйона гривень, операції імпорту за цей час сягнули 44,7 мільйона гривень. Серед експортних позицій найчастіше трапляються лісоматеріали, а найбільш активно волинські фірми імпортують автівки та кузови.

Перелік офшорних зон, із якими активно співпрацювали волинські підприємства та підприємці, традиційний, - зазначають фахівці ГУ Міндоходів у Волинській області. Зокрема, бізнесмени Волині мають ділові стосунки з фірмами Белізу, Сейшельсьских, Британських Віргінських та Маршаллових островів.

Така співпраця не суперечить чинному законодавству, якщо не ставить за мету здійснити господарські операції задля ухилення від сплати податків. Підстав звинувачувати волинські фірми саме у такій співпраці за операціями, які здійсненні цього року, наразі фахівці Міндоходів не мають.

Однак, зважаючи на вимоги законодавства про трансфертне ціноутворення подбати про репутацію та уникати необґрунтованих економічно ділових стосунків із офшорними фірмами – саме на часі, - вважає заступник начальника ГУ Міндоходів у Волинській області Інна Степанюк.

«Кожен бізнесмен повинен розуміти: наша держава хоче стати повноцінним членом європейського співтовариства. Виведення прибутків за кордон через офшорні схеми – крок у протилежному напрямку. Це і стало однією з визначальних причин законодавчого врегулювання питання формування ціни на товари, що вивозяться за межі України, або ввозяться з-за кордону», - запевнила Інна Степанюк.

У Головному управлінні Міндоходів у Волинській області запевняють, що під час перевірок місцевих підприємств на предмет законності їх операцій із офшорами не користуватимуться суто фіскальним трактуванням закону, оскільки фінансові санкції у цій ситуації - не самоціль.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>