На Волині святкували народження УПА

13 жовтня 2013 року у місці, де народилася Українська Повстанська Армія, в урочищі Вовчак Турійського району Волині, відбулись урочисті заходи з нагоди 71-ї річниці створення УПА.

Розпочалося святкування з покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку Борцям за волю України у райцентрі Турійськ. Опісля святкова колона зі свободівськими прапорами відбула до урочища Вовчак, де 14 жовтня 1943 року, на свято Покрови, зродилася УПА. У 1943-1944 роках тут діяла потужна база УПА під назвою «Січ».

На могилах вояків УПА в урочищі Вовчак священнослужитеці УПЦ Київського патріархату звершили панахиду.

Організатором заходів виcтупили районна та обласна організації ВО «Свобода». Тож тут переважно виступали представники цієї політичної сили. На святі були присутні у тому числі народні депутати України Анатолій Вітів та Валерій Черняков, ветерани Волинського братства ОУН-УПА імені Клима Савура.

Учасники мітингу домовилися, що добиватимуться зведення у Вовчаку каплички та пантеону Героїв, для належного вшанування подвигу Української Пвстанської Армії.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>