На Волині мародери розукомплектовують електромережі

Майже сімсот тисяч гривень збитків завдали крадії електрообладнання енергетикам області з початку року. Найчастіше крадуть обладнання з чорного та кольорового металу, яке можна здати на пункти прийому брухту.

Протягом 2013 року злодії поцупили два десятки кілометрів проводу, дванадцять штирів заземлення. Особливо зухвала крадіжка дороговартісного електрообладнання трапилася у Турійському районі — там викрали обладнання комплектної трансформаторної підстанції. Зловмисники заробили кількасот гривень, а збитків завдали на 30 тисяч. У ще більшу суму збитків для ПАТ «Волиньобленерго» – 36 тисяч гривень – обернулася крадіжка обмотки трансформатора в селі Вівчицьк Ковельського району. Не гребують злодії і дешевшими матеріалами, наприклад, скляними ізоляторами, яких з початку року вкрали вже сто двадцять штук. Безслідно зникли і шість десятків опор, інформує прес-служба ПАТ «Волиньобленерго».

Кожна така крадіжка – це загроза життю крадія, адже електротравму можна отримати навіть при наближенні до обладнання, не кажучи вже про його демонтаж. Згідно статистики, від дії електричного струму найчастіше травмуються не працівники електроенергетичної галузі, а сторонні особи, які самовільно проникають в електроустановки. З початку року від такого ураження струмом в Україні загинуло уже двадцять шість осіб. Половина смертельних випадків сталася саме при спробі крадіжок електрообладнання.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>