В одному з районів Москви – надзвичайний стан (фото)

Ввечері 13 жовтня міністр внутрішніх справ Росії оголосив у Москві план «Вулкан». Весь особовий склад столичної поліції піднято по тривозі, повідомляє ТСН.

У районі Бірюльово тривають масові заворушення. На вулицях лунають постріли, а люди зводять барикади. Йдеться про захоплення і погроми торгового центру «Бірюза» та овочевої бази, де, на переконання бунтарів, працюють мігранти-нелегали з Кавказу та Середньої Азії.

Розпочалося все кілька днів тому. 10 жовтня в Бірюльово кавказець зарізав 25-річного хлопця Єгора Щербакова, який заступився за свою дівчину. Місцеві жителі почали бунтувати ще того ж вечора. Однак поліція злочинця не знайшла. Було лише затримано 40 нелегальних мігрантів.

Люди - а їх, за різними даними, від тисячі до 3 тисяч, вимагають відставки голови району, районної поліції і виселення усіх нелегалів.

Сутички з поліцією сталися, коли протестувальники спробували відбити у правоохоронців сімох затриманих після погрому в торговельному центрі.

Правоохоронці поки що не можуть взяти ситуацію під контроль.

Поступово заворушення поширилися й на інші райони Москви. Іноземцям радять не виходити на вулицю.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>