Літак з контрабандою пілотував одесит (відео)

Потрохи продовжують випливати на поверхню все нові й нові обставини авіакатастрофи у селі Скулин Ковельського району, яка трапилася у ніч з 9 на 10 жовтня і забрала життя двох людей.

 

Основною залишається версія про те, що авіасудно, яке не мало ліцензії на здійснення польотів, знаходилось у користуванні контрабандистів. З місця аварії цигарки білоруського виробництва вивозили вантажівкою.

Щодо осіб загиблих, то, як повідомила Христина Романчук з підрозділу зв’язків з громадськістю УМВС на Львівській залізниці, пілотував літак 41-річний одесит громадянин Г., його напарником був ковельчанин Д. 1983 року народження.

Наявність у літаку мешканця Одещини наводить на думку, що саме туди й мав бути доставлений вантаж цигарок.

Також зі слів очевидців, відомо що у загиблих був спільник. Проте Христина Романчук зазначила, що наразі у неї такої інформації немає. Перед прильотом літка він приїхав на сільський аеродром і почав розгортати освітлювальне обладнання, яке мало б вказати пілоту на місце посадки. Проте літак до сільського аеродрому не дотягнув. Зачепившись крилом за землю він розвалився. Традиційно для аварій авіатехніки основний удар на себе прийняла носова частина АН-2, де у кабіні знаходились чоловіки, тож шансів вижити у них практично не було. Товариш загиблих, який був на землі, спробував допомогти їм. Проте через переоране канавами і звивистою дорогою поле дістатися до місця падіння літака машиною не зміг. Авто злетіло зі шляху. Згодом «Мерседес» звідси забрали правоохоронці. Саме цей чоловік і зателефонував до правоохоронців через кілька годин після аварії. Як вдалося дослідити журналістам телеканалу «Аверс», чоловік, який очікував на літак на землі, є нібито родичем високопоставленого чиновника Ковельської РДА.

 

Офіційної інформації щодо трагедії у Скулині дуже мало. Розслідуванням відкритого за фактом кримінального провадження займається Ковельський лінійний відділ транспортної міліції під наглядом транспортної прокуратури Волині.

Загалом же ні для кого не секрет, що Ковельщина є перевалочною базою для контрабандистів цигарок, які доправляють з Білорусі й або реалізовують в Україні, або далі переправляють до Польщі. Також тут процвітають спиртовики. Аварія у Скулині лише вказує на масштаб роботи контрабандистів у цьому районі.

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=sMOc8Ts1sCc

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>