В Україні запрацює оренда житла з правом викупу

Програма оренди житла з подальшим викупом запрацює з 2014 року. Про це повідомив на брифінгу міністр з питань ЖКГ Геннадій Темник, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

"Основне завдання цієї програми - це створити умови для будівництва квартир, які потім можна буде передати", - сказав він.

Темник підкреслив, що програма розвитку економіки на 2013-2014 роки передбачає виділення коштів на ці цілі.

"Тому ми плануємо, що ця програма почне впроваджуватися з 2014 року", - сказав він.

Нагадаємо, найближчим часом в Україні запрацює нова програма оренди житла з правом викупу під 3% річних. Для цієї програми вже готові близько 3 тис. квартир. Під програму передбачається виділити 6,5 млрд.грн. З них 1 млрд.грн. - У 2013 році і 5,5 млрд. грн. - В 2014 році. Реалізовувати програму збирається Державна іпотечна установа. У її рамках можна буде без першого внеску орендувати житло з ремонтом у новому будинку з подальшою можливістю викупити квартиру у власність під 3 %. Щомісячний платіж становитиме близько 2 тис.грн.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>