Студенти врятували непритомного далекобійника на ходу «фури»

Тернопільські рятівники року – Роман Кульчицький і Віктор Сов’як

Тернопільські рятівники року – Роман Кульчицький і Віктор Сов’як

Третього жовтня у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України медалями «Герой-рятівник» нагородили 19-річних студентів Технічного коледжу Тернопільського техуніверситету Романа Кульчицького та Віктора Сов’яка. У червні цього року хлопці врятували життя водієві, який через гіпертонічний криз знепритомнів за кермом.

Роман і Віктор їхали до Тернополя з Чорткова на легківці одного з них захищати дипломні роботи. Біля села Мшанець Теребовлянського району побачили фуру «DAF», що петляла дорогою. Зустрічні машини насилу уникали зіткнення з нею.

– За кермом не було видно водія, –розповів Віктор Сов’як. – Ми відчули: щось не так, обережно виїхали на зустрічну, вискочили з машини і побігли назустріч «DAFу»…

Роман на ходу відчинив двері, а Віктор, скочивши на підніжку і побачивши непритомного водія на ручному гальмі, викрутив кермо на бордюр, щоб уникнути наїзду на людей і зустрічні авто. Коли вантажівка зупинилася, хлопці викликали лікаря. Рятуючи життя водія фури, Кульчицький і Сов’як запізнилися на захист дипломних робіт. Причину повідомили майстрові. Так у коледжі дізналися про їхній вчинок.

До речі, лауреатами Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» стали десять осіб з різних регіонів України, які врятували людське життя в екстремальній ситуації. Наймолодшому з них 11 років, найстаршому – 64.

Світлана Клос,

Тернопільська область

 

 

 

  •  
Comments:

Один коментар до Студенти врятували непритомного далекобійника на ходу «фури»

  1. Pingback: Хлопці врятували життя водію. Фото | Інформаційний простір Тернопілля

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>