«Привітною з людьми Ванга не була»

Каже жінка з Рівненщини, якій провидиця напророкувала зустріч із вбивцею сина

Нещодавно на телебаченні йшов цікавий серіал про життя болгарської провидиці Ванги, яка передбачила багато світових катастроф: і загибель підводного човна «Курськ», і теракт веж-близнюків у США. До її будинку звідусіль їхали прості люди, партійні чиновники, відомі особи – сам Сталін і цар Болгарії Борис! Вирушити до Ванги біда змусила і жительку села Тучин Гощанського району Катерину Вітанчук, якій провидиця детально описала трагедію, яка сталася з її сином.

Катерина ВІТАНЧУК з фотографією сина

Катерина ВІТАНЧУК з фотографією сина

На роз’яснення проблеми – три хвилини

1988 року в будинок Катерини Петрівни прийшло велике горе. Її сина жорстоко побили, а за тиждень 26-річний хлопець помер.

– Уже в лікарні син розповідав мені, що того дня вони з друзями пили у парку пиво. Повз йшли дружини військових, і молоді люди стали до них залицятися, – переповідає жінка. – Аж тут підійшли чоловіки тих дівчат. Хлопці повтікали. Мій син залишився сидіти на лавці, бо, як він казав, нікого не чіпав. Та офіцери побили його та покинули в парку. Це була середина листопада, почалися перші заморозки. Через сім днів у сина відмовили нирки.

Міліція тоді нічого не з’ясувала, винних не покарали. На той час одна з двох дочок Катерини Петрівни листувалася з дівчиною з Болгарії. Згорьована жінка наважилася написати листа її матері. У відповідь болгарка розповіла про місцеву провидицю, до якої люди їхали зі всього світу. Згодом вона записала пані Катерину до Ванги на прийом та оформила виклик.

– Я записалася у травні, а черга підійшла аж у липні, – пригадує Катерина Петрівна. – Ванга із сестрою жили у невеликій хатині. Якоїсь розкоші я там не побачила. Посеред двору стояв довгий стіл, за який сідали всі приїжджі. На прийом приїхали люди з Америки, Канади, Австрії… З Радянського Союзу у той день була лише я. Не можу пояснити чому, але знаходитися там було дуже важко. Коли провидиця виходила і сідала за стіл до людей, біля неї ставала сторожа. На роз’яснення своєї проблеми американцям давали сім хвилин, громадянам СРСР – лише три. Натомість Ванга могла розказувати свої видіння скільки хотіла. Мені дозволили звернутися першою.

За прийом взяли 30 карбованців і дали квитанцію

Провидиця Ванга

Провидиця Ванга

На прийом до болгарської провидиці треба було принести три шматочки цукру та фотографію людини, де вона зображена сама. По світлині Ванга читала долю. Катерина Петрівна розповідає: якщо комусь судилося померти, ясновидиця казала, що нічим допомогти не зможе. Натомість іншим людям не відмовляла у помочі. Трагедію, яка сталася із сином пані Катерини, Ванга описала до найменших деталей. Насамкінець сказала фразу, яку 75-річна жінка дослівно пам’ятає й досі: «За кілька років винний сам прийде до вас і пропонуватиме гроші».

За два роки пророцтво віщунки здійснилося. До матері загиблого прийшов чоловік і запропонував велику суму, аби вона не надавала розголосу справі. Та жінка від цих грошей відмовилася, не могла продати світлу пам’ять про сина.

– Для розрахунку людей заводили у будинок. Мені за прийом представники Ванги сказали заплатити 30 карбованців, дали квитанцію про оплату, – розповідає Катерина Вітанчук. – Своїми руками провидиця грошей не брала. Сестра Ванги розказувала, що вона дуже любила ляльки та вишивку. Їх ясновидиця запам’ятала з дитинства. Я також завезла їй ляльку та вишиту подушку. В одній із кімнат стояла ціла шафа, заставлена дарунками.

Жителька Тучина розповідає, що з людьми болгарська провидиця була непривітною та безжальною. Катерина Петрівна припускає, що таке у Ванги було тому, що вона хворіла. До того ж, каже, неможливо пропустити усю біду крізь себе.

Марія МАРТИНЮК,

Рівненська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>