Волинська прокуратура поставила на місце позичкове товариство

Прокуратура Горохівського району змушена була втрутитися у судовий процес між ТзОВ «Аваль-Інвест» та пенсіонеркою, яка мала необережність ще у липні 2012 року зв’язатися з цією сумнівною організацією задля отримання безвідсоткової позитики у 20 тисяч гривень. Жінку до такого кроку підштовхнуло скрутне матеріальне становище.

Як розповіли у прес-службі прокуратури Волинської області, відповідно до умов учасника програми «Перший Страховий Банк», пенсіонерка сплатила на рахунок «Аваль Інвесту» вступний платіж у розмірі 1400 гривень та ще 390 гривень - платіж до фонду учасників. Договір жінка, звичайно, не читала. А там, як і зазвичай у таких випадках, все складено на користь позичальника. Жодної відповідальності ТзОВ «Аваль Інвест» за невиконання умов договору у документі передбачено не було. Як не було і будь-яких гарантій отримання учасником безвідсоткової позики навіть у разі повної оплати всіх загальних внесків. Зрештою, зрозумівши, що з нею вчинили нечесно, жінка припинила платити внески «Аваль Інвесту». І тоді товариство… подало на неї в суд за невиконання умов договору!

Тут і довелося втручатися правоохоронцям. Прокурор Горохівського району звернувся з позовом в інтересах пенсіонерки до товариства з обмеженою відповідальністю «Аваль Інвест» про визнання недійсним договору про надання їй послуг, спрямованих на отримання позики, адже він був укладений під впливом обману

Суд повністю задовольнив позов прокурора і ухвалив рішення про визнання недійсним договору, укладеного пенсіонеркою з ТзОВ «Аваль Інвест», та стягнення з товариства грошових коштів у розмірі 1790 грн, які жінка сплатила за цим договором.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>