У Володимирі-Волинському змагалися коровайниці (фото)

Вшосте у Володимир–Волинському районі Волинської області відбувся фестиваль традиційної національної культури «Український коровай-сузір'я». Загалом, у конкурсі взяли участь 25 майстринь. Їм потрібно було відобразити у своїх роботах традиції притаманні саме для свого села. Кращими журі визнало короваї Ольги Долгунської, Юлії Фесик та Катерини Бутулай, повідомили у відділі інформаційної діяльності Володимир-Волинської РДА.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У рамках свята також відбулося чимало цікавих фольклорних заходів. Для відвідувачів цікаву виставку підготували талановиті сестри Мар’яна Олещук і Олена Бабійчук. Окрім давніх вишитих рушників у селах району було зібрано кілька десятків весільних фото, найстаріше з яких датується 1915 роком, а найновіше - 2013. Власну оригінальну лялькову виставку в рамках фестивалю розгорнула Оксана Саганюк з Жовтневого.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На головній площі Володимира-Волинського ярмаркували: можна було придбати борошно, м’ясо, мед, цукор, овочі, саджанці, яйця, курей та поросят від місцевих сільгоспвиробників. Поміж торговими точками розташувалися етномайданчики сільських рад району. Весільною ходою, співаючи, пройшли сільські фольклорні гурти. Кожна сільрада представила свою молоду пару, вбрану у весільні костюми від давнини до сучасності. А кожен відвідувач «Весільного подвір’я» міг відчути гостинність господарів: випити чарку та пригоститись смачними стравами домашньої кухні.

Був і великий концерт, на якому окрім фольклорних колективів виступили чоловічий квартет «Акорд» та жіночий ансамбль «Нота-нео». По завершенню свята, як годиться, весільний коровай розділили між усіма гостями.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>