Волинянин – один з найшвидших пожежних світу

У місті Чинджу (Республіка Корея) під егідою Міжнародної спортивної федерації пожежних і рятувальників відбувся  IX Чемпіонат Світу з пожежно-прикладного спорту. Цього року в змаганнях взяли участь спортсмени-рятувальники з Білорусії, Казахстану, Монголії, Росії, Туреччини, Узбекистану, України, Чехії, Естонії та Республіки Корея.

Усі команди виконували чотири різних вправи: підйом по штурмовій драбині у вікно четвертого поверху навчальної вежі; подолання 100-метрової смуги перешкод, пожежну естафету 4х100 метрів з гасінням палаючої рідини, а також бойове розгортання.

У результаті напруженої спортивної боротьби право називатись кращими серед збірних вибороли команди України, Білорусії та Чехії.

Вагомий внесок у загальнокомандну перемогу вніс і представник Волині - старший лейтенант служби цивільного захисту Олександр Андрійчук, який став найкращим в українській команді. У підйомі по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху учбової вежі він показав п'ятий результат серед 82 учасників, у подоланні стометрової смуги з перешкодами він також прийшов до фінішу п'ятим. У двоборстві його результат став повторенням рекорду України! У командному виді - пожежній естафеті 4х100 метрів, команда нашої держави здобула 1-місце, відтак одним з чотирьох переможців став також і Олександр Андрійчук.

Подібні змагання відбуваються щорічно, адже пожежно-прикладний спорт залишається невід’ємною складовою професійної підготовки рятувальників.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>