Волинські чиновники «згадали» про гроші сиріт, бо «попросила» прокуратура

Володимир-Волинською міжрайонна прокуратура  провела перевірку з дотримання вимог чинного законодавства  України, спрямованого на соціальний захист учнів – випускників загальноосвітніх та вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Виявлено факти порушень вимог законодавства щодо надання таким дітям при  вступі на навчання до професійно-технічних та вищих навчальних закладів безоплатно за рахунок закладів, які вони закінчили, коплекту нового одягу і взуття, грошової допомоги та інших виплат, передбачених законом.

На усунення виявлених порушень міжрайонною прокуратурою керівникам Володимир-Волинської спеціалізованої школи-інтернату та Володимир-Волинського педагогічного коледжу внесені подання.

За наслідками розгляду документів прокурорського реагування  поновлено права 22 випускників, яким виплачено матеріальну допомогу  на суму 53 тисячі гривень, повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>