Програміст з Івано-Франківська грає на козячій шкірі

Мешканець Івано-Франківська грає на автентичних музичних інструментах. У колекції Віктора Левицького – гуцульська дуда, флояра, колісна ліра та інші «співаючі» диковинки.

Чоловік за професією – програміст, однак за покликанням – троїстий музика. Каже, мріє автентичними звуками Карпат володіти ідеально, тож і взявся за відродження прадавніх музичних інструментів. Показує гуцульську дуду. Змайстрована з цільної козячої шкіри, яворових трубок та очеретяних паличок. Звук дає незвичний для нашого вуха, схожий на волинку. На вигляд трішки нагадує скрипку колісна ліра. Правда, замість смичка у ній «працює» корба, яка «заводить» струни. Теж звук надзвичайно цікавий. Хто чув раз – ні з яким іншим інструментом не сплутає.

Улюбленій справі Віктор віддає чи не увесь свій вільний час та чимало коштів, але в його руках співає не лише козяча шкіра, а й колоди груші, сливи, яворин, ліщини, навіть бузини. Зі своїми інструментами він мандрує фестивалями. Каже, щасливий від того, як бачить блиск в очах гуцулів після його гри. Значить, не марно трудиться.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>