Дівчина з Демидівки працювала у Діснейленді

Два з половиною місяці за студентською програмою «Work and travel» Ольга Христич з селища Демидівка була за океаном, в Америці. Там вона не лише удосконалювала знання англійської мови, а й заробляла гроші.

Ольга ХРИСТИЧ (зліва)

Ольга ХРИСТИЧ (зліва)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Разом ще з десятком студентів Оля вирушила у далеку дорогу. Страшно було перший раз сісти в літак і піднятися в небо. Політ тривав п’ятнадцять годин. Квиток у два кінці коштував 1300 доларів.

– В Америці мені дуже сподобалося, – розповідає дівчина. – Я працювала у славнозвісному Діснейленді, в кафе, де харчувалися його працівники. Робила сендвічі – улюблену їжу американців. Платили мені дев’ять доларів за годину (загалом середня плата за роботу там – 11 доларів за годину). Встигала поєднувати приємне з корисним: заробляла і відпочивала. У вільний час багато подорожували. Жили з однолітками у Каліфорнії в мотелі. Знімали одну кімнату на чотирьох. За ніч з людини платили по 12 доларів. Подорожуючи по Каліфорнії, відвідали Голлівуд, де побачили кількох акторів. У Лос-Анджелесі побували біля будинку, у якому знімався відомий серіал «Всі жінки відьми». У ньому на той час ніхто не жив, і його продавали. Як не дивно, у Лос-Анджелесі натрапили на український ресторан, де познайомилися з його менеджером – українкою, яка уже вісім років живе в Америці. У закладі звучала українська і російська музика, на одній зі стін висів портрет Тараса Шевченка, у меню були лише українські страви, серед яких вареники (ціна за порцію 12 доларів), деруни, борщ та інші традиційні наїдки. Також відвідали Беверлі-Хіллз, засмагали і ніжилися в океанських хвилях на пляжі Санта-Моніки, який там є найвідомішим. У Каліфорнії українців дуже мало, більше поляків та колумбійців, а наших чимало у Чикаго. Вражала чистота та порядок на вулицях. Там сміття та недопалки під ноги не кидають. А от у будинках та дворах американців безлад: речі розкидані, але вони цього ніби й не помічають, на подвір’ї також гармидер. Самі будинки великі і просторі, ремонтами вони не преймаються. Витрачають американці гроші в основному на навчання, дорогі машини, відпочинок. Одяг люблять простий і зручний. Молодь намагається підпрацьовувати, збираючи таким чином кошти на навчання, а відпочивають молоді американці в клубах, на пляжах, також полюбляють влаштовувати вечірки вдома. Харчування теж відрізняється від нашого. Поняття першого і другого у них не існує. На сніданок їдять пластівці з молоком, тости з джемом або маслом, п’ють апельсиновий сік. Таке меню є ніби шаблонним. Обідають в основному сендвічами, картоплею фрі, салатом, супи вживають рідко. На вечерю замовляють піцу. Також люблять барбекю, готуючи м’ясо з особливою заправкою чи соусом.

У цій країні мені сподобалося те, що тут є багато можливостей для хорошого життя. Якби знову запропонували відвідати Америку – поїхала б обов’язково, але не назавжди, бо вдома усе ближче та рідніше.

Оксана БЕРЕЗЮК,

Рівненська область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>