Від безсоння – листя суниці, від лишаю – зелений горіх

«Дорога редакціє «Вісника+К», я так люблю вашу газету, що хочу написати і кілька своїх рецептів, зокрема від безсоння. Я просто дивуюся, як деякі так довго це терплять, багато років не сплять? Хочу сказати, що від усіх хвороб є природні ліки. Наприклад, багато людей мучаться від лишаю, а допомагає простий засіб: натирати уражене місце молодим грецьким зеленим горіхом».

Якщо болить голова: взяти три великі лимони, нарізати кружальцями, покласти у трилітрову банку, додати 0,5 кг цукру, 1 ст. л. гвоздики, залити 0,5 л горілки, настоювати 14 днів. Приймати по 2 ст. л. три рази в день. Або інший рецепт: взяти головку часнику, розтовкти і залити однією склянкою нерафінованої олії. Поставити в холодильник. На другий день витиснути 1 ч. л. соку лимона і додати до настою. Вживати протягом місяця тричі на день за 30 хв до їди.

Від безсоння: налити в миску теплої води і додати 3 ст. л. солі. Гарно розмішати і опустити в неї ноги на 15 хв, повністю розслабитися. Сполоснути ноги чистою водою і одразу лягати. На вечір перед сном можна випивати склянку теплого молока з ложкою меду та ложкою кориці. Або 20 г сухого листя суниці лісової залити склянкою окропу, кип’ятити на слабкому вогні 5 хв. Настояти дві години. Вживати по 1 ст. л. тричі на день протягом тижня.

Від інсульту: у півлітра води додати 5 ст. л. меленої шипшини і одну ложку лушпиння з цибулі, довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 10 хв, потім настояти добу в теплі. Пити протягом дня три тижні.

Ганна СОРОХАН,

с. Тюдів

Косівського району Івано-Франківської області

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>