На Хмельниччині працює школа для одного учня

Маленькі школи доживають віку. Щороку в Україні десятками закривають такі заклади. Лише у 2013-му перестала існувати 161 малокомплектна альма-матер. На черзі – ще понад півтисячі таких, що навчають менше десяти учнів. Але є серед них і зовсім унікальна – у селі Грибенинка Старокостянтинівського району на Хмельниччині на уроки ходить… лише один школярик.

Торік з цієї школи випустили 13 учнів четвертого класу. Першого вересня прийшло на навчання шість дітлахів, однак за кілька днів батьки майже усіх понаписували заяви і попереводили школяриків у село Пашківці, що розташоване за п’ять кілометрів. Селяни обурюються: їх ошукали, дезінформували, через що вони так вчинили. Проте одна родина на вмовляння не здалася. Батьки 8-річного Мирослава Білика вимагають, аби сина навчали у рідній Грибенинці, адже довозити в іншу школу хлопця вони не мають змоги, а шкільний автобус часто не їздить.

Хлопчик ходить у третій клас. Розклад у щоденнику дитини вражає: в учня щодень лише по одному уроку! Батьки таким перебігом подій дуже розгнівані. Тим часом педагоги виправдовуються: все законно, адже у разі менше п'яти учнів у класі проводиться індивідуальне навчання, що визначається наказом директора і затверджується місцевим управлінням освіти. А в Грибенинці саме так.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>