Жовтень несе в Україну прохолоду і мокрий сніг, але обіцяють і 2-3 теплих дні

Найближчим днями на всій території України утримається холодна погода, повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Зумовлювати погодні умови буде активний циклонічний вихор, який утворюється над Чорним морем. Протягом 1-2 жовтня на півдні Одеської, Миколаївської, в Херсонській областях, в АР Крим, а 3-4 жовтня – у Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях, розпочнуться дуже сильні дощі з посиленням швидкості вітру до 15-20 м/с. Водночас на півночі, заході, центрі країни погода буде холодною, але без опадів. Як зазначив Микола Кульбіда, протягом 3-5 жовтня на північному сході України (Сумська, Харківська і частково Луганська області) у нічні та ранкові години може випадати мокрий сніг.

Певне підвищення температури (до +7…+12 °С) розпочнеться 5 жовтня у західних областях. Протягом двох наступних днів це підвищення пошириться на більшу частину території України. Найбільш відчутний період потепління очікується 8-10 жовтня. Показники стовпчиків термометрів будуть вищими від норми: у денні години максимальні значення сягатимуть +15…+20 °С у більшості областей.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>