Євроінтеграція – національний інтерес чи привід нагадати про Тимошенко?

Задекларований нинішньою українською владою шлях до євроінтеграції, схоже, використовується опозицією з єдиною метою – вкотре порушити питання звільнення з ув’язнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко та декриміналізацію статей, за якими її засудили. Принаймні, такий висновок напрошується з виступу волинських опозиціонерів у програмі «Громадський вектор» на телеканалі «Нова Волинь» під час обговорення євроінтеграційних шансів України напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Як зазначив у прямому телевізійному ефірі керівник обласної організації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт, у розрізі виконання необхідних передумов асоційованого членства українська влада не виконала, на його думку, головної умови – звільнення екс-прем’єра. «Коли ми діємо, як дрібні шахраї, то Європа цьому дивується, - зазначає лідер волинської «Батьківщини». - Європа сьогодні поставила питання звільнення Юлії Тимошенко. І давайте скажемо: яка може бути євроінтеграція, якщо в Президента не знайдеться мужності виконати цю умову, виправити ту помилку? Раз ми йдемо до Європи, треба надати Юлії Тимошенко можливість лікуватися в Європі. Хоча правильний крок був би – це декриміналізація цієї статті, і звільнення Тимошенко без усяких умов, обтяжливих обставин».

Щодо реформування економіки та нинішніх суспільних перетворень, то, на думку Григорія Пустовіта, заслуга в цьому передусім попередньої «помаранчевої» влади, а не нинішньої.

«Ми йшли в цьому напрямку вже давно, до нас доєдналася влада – це нормально, - вважає голова обласної організації ВО «Батьківщина». -  Україна зробила багато, але могла зробити ще більше, якби в свій час, коли при владі були «помаранчеві», Партія регіонів не гальмувала цей рух. Сьогодні, опинившись при владі, вони зрозуміли, що це був рух правильний».

У свою чергу заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк, зазначив, що лідер волинської «Батьківщини» забув, як тогочасний уряд торгував національним інтересами, згадати хоча би стосунки з Росією – сумнозвісні угоди щодо газу.

Голова обласної організації «Батьківщини» наголосив, що сьогодні не йде мова про об’єднання політичних супротивників задля спільної мети – євроінтеграції. «Треба чесно сказати: цього союзу немає і, напевно, ніколи не буде», - заявив Григорій Пустовіт.

Олексій Дудич
  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>