На Волині на значній території розлилися нечистоти з відстійника птахофабрики (фото)

У ніч з 27 на 28 вересня трапився прорив валів-насипів, що відгороджували відстійник ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» (ТМ «Чеботурка») від земель загального користування. Нечистоти червоно-гнійного кольору з різким неприємним запахом розтеклися на прилеглу територію. З одного боку нечистоти затопили ліс, з іншого потік «прорвався» через об’їзну автодорогу «Ковель-Львів», розмивши узбіччя, та впритул наблизився до залізничного полотна, що йде на прикордонну станцію Ізов.

Небезпека цієї «НП» – в тому, що зовсім поруч знаходяться ставки, в яких місцеві орендарі розводять рибу. І є велика ймовірність потрапляння нечистот у ці водойми та в озеро Лісне, де відпочивають мешканці Володимира-Волинського. Поруч і річка Західний Буг. Але найбільша проблема у тому, що неподалік прорваної дамби знаходяться артезіанські свердловини, з яких постачається питна вода у місто.

Депутати від ВО «Свобода» міського, районного та обласного рівнів давно звертали увагу влади на даний об’єкт. Уже пост-фактум запит про ситуацію на аварійному відстійнику 30 вересня в обласній раді озвучив депутат від фракції «Свободи» Олександр Бик. Реагуючи на нього, голова Волинської обласної ради Борис Клімчук зазначив: «Сказати, що усе в порядку, я не можу. Скажу лише, що роботи там тривають з вихідних. Там займається екологічна інспекція, санслужба і прокуратура".

Народний депутат від ВО "Свобода" Євген Мельник, який теж був присутній на засіданні бласної ради, висловив побоювання, що у подальшому у підприємства виникнуть проблеми з утилізацією відходів. Адже зараз там запустили новий цикл відгодівлі птиці. Та й ТМ "Чеботурка", власниками якої є підприємці з Харкова, збирається нарощувати виробництво. Тож відходів поступово ставатиме більше.

Частково вирішити проблему могли б наявні на території Волинської області три заводи, здатні переробляти курячий послід у мінеральні добрива. Але досі вони не завантажені сировиною.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>