Телеведуча з Рівного пише пісні для Софії Ротару

Рівнянка Валентина Сенько і телеведуча, і музикант, і письменниця, і хореограф-постановник… Коли жінка починає розповідати про усі творчі задумки, над якими вона працює, голова йде обертом – як тільки їй часу вистачає. «Ніч велика», – жартує. Також Валентина пише пісні для відомих артистів: Павла Табакова, Наталки Карпи і навіть самої Софії Ротару.

Валентина СЕНЬКО на зйомках своєї передачі

Валентина СЕНЬКО на зйомках своєї передачі

Дитячу передачу транслюють аж в Канаді

Валентина за професією музикант. Свій зірковий шлях жінка починала керівником проекту «Караоке по-нашому», який колись проводили у Рівному. Згодом потрапила на один з місцевих телеканалів. Оскільки у жінки підростала п’ятирічна донечка, стала задумуватися про створення дитячої телепрограми. У своїй передачі Валентина захотіла знімати діток, виникла ідея організувати невеличку студію. Зізнається, на реалізацію цього задуму витратила усі свої заощадження. На такий сміливий вчинок, каже, зважилася не вагаючись, адже коли є ідея – будь-що її реалізує. До того ж, в Україні немає проектів, де могли б зніматися звичайні дітки.

– Наблизитися нашим дітям до телебачення надзвичайно важко, – розповідає Валентина. – Часто буваю у столиці і знаю, скільки коштує «просунути» малечу в телевізор. Ми ж почали запрошувати на ефіри вихованців дитячих будинків, інтернатів та простих діток, чиї батьки далекі від публічності. Коли зараз переглядаю перші випуски своєї програми, і хочеться закрити очі руками – настільки вони були примітивними. Це вже згодом, після семи років, проведених в ефірі, ми стали солідною дитячою програмою.

Нині ж телевізійний продукт Валентини Сенько транслюють не лише у восьми областях України, але й у далекій Канаді, Аргентині та Польщі.

Завдяки йому, власне, Валентина й почала писати пісні для відомих українських співаків. Щоправда, говорити про свою причетність до шоу-бізнесового світу та близьке знайомство зі знаменитостями поетеса не любить. Каже, вони такі ж люди, як і ми. А писати їм пісні – така ж сама робота, як, наприклад, робити креслення для будівництва чи давати уколи. У ній немає нічого особливого.

«Софія Михайлівна доволі вимоглива»

Нині її твори є у репертуарі Софії Ротару, Наталки Карпи, Павла Табакова та багатьох інших артистів.

– Із Софією Михайлівною ми співпрацюємо уже років шість. Просто написала пісню – і запропонувала. Вона сподобалася артистці, уклали контракт. Щоправда, зараз на замовлення працюю менше, адже більше часу приділяю вихованню двох доньок, – розповідає про співпрацю із зірками Валентина Сенько. – Останнє, що написала для Софії Михайлівни, це пісні для україномовного диска, який незабаром має побачити світ. Вона доволі вимоглива, і працювати з нею важко. Чимало поетів пишуть для Ротару, проте не всі роботи подобаються співачці. Якщо з десяти запропонованих творів Софія Михайлівна вибере хоча б один – це успіх.

Три роки тому «тьотя Валя», як її називають рівненські малюки, стала писати і для Павла Табакова та Наталки Карпи. З першим вони познайомилися у Рівному на благодійному балі, куди співака запросили зірковим гостем. Розговорилися, Валентина показала кілька своїх робіт, які йому дуже сподобалися.

– З Наталею Карпою нас познайомила моя подруга. Якийсь час вона також забезпечувала співачку піснями, – пригадує жінка. – Наталка попросила написати для неї щось новорічне, і я запропонувала «Різдвяну ніч». Згодом на неї зняли кліп. Чесно кажучи, уявляла, що він буде дещо іншим. Взагалі, багато з ким з естради доводилося співпрацювати. Всі вони звичайні люди. З кимось легше знайти спільну мову, з кимось – складніше. Кожна ж людина індивідуальна. Коли я пишу композицію для того чи іншого артиста, повністю дотримуюся його стилю виконання, тональності, вживаю слова, які скаже лише він. Тому дуже рідко трапляється таке, що замовник залишається незадоволений піснею, яку йому пропоную.

Марія МАРТИНЮК,

м. Рівне

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>