На заході найбрудніше повітря в Луцьку

Протягом останніх двадцяти років дуже високий рівень забруднення атмосферного повітря спостерігався більш ніж у двадцяти містах України. Як зазначають у міністерстві екології, найбільш забруднені міста переважно на сході та в центрі України, зокрема, у Донецькій області (Горлівка, Дзержинськ, Донецьк, Єнакієве, Краматорськ, Макіївка, Маріуполь і Слов’янськ). На початку 90-х років високий рівень забруднення спостерігався в Луганську, дотепер зберігається у Лисичанську, Рубіжному і Сєвєродонецьку.

У центральному регіоні найбільш забруднене повітря у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Києві, Черкасах. У південному регіоні протягом усього вказаного періоду найбільш забруднені Одеса, Красноперекопськ та Запоріжжя, а з 1999 року – Армянськ. А от на заході найвищий рівень забруднення повітря спостерігається у Луцьку. Загалом на території України протягом 1992-2012 років рівень забруднення атмосферного повітря характеризувався як високий.

Як пояснюють у Мінприроди, забруднення атмосферного повітря в містах пов’язане зі значними концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, бензапірену, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин.

Ольга ЖАРЧИНСЬКА

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>