Греко-католицький храм у Казахстані

Греко-католицький храм Cвятого Йосифа Обручника в Астані

Греко-католицький храм Cвятого Йосифа Обручника в Астані

Нещодавно у столиці Казахстану Астані відбулося освячення українського греко-католицького храму Cвятого Йосифа Обручника. Будівельні роботи тривали майже десять років. Величний храм, який видно з різних частин міста, розташований на березі річки майже у центрі столиці. На урочистість приїхало не лише духовенство з України, а й віряни. У складі української делегації був і директор Тернопільського ТзОВ «Дім», видавництва «А-прінт» Вадим Перець.

– Греко-католицька громада в Астані нараховує приблизно сто осіб. Це в основному вихідці з України чи їхні діти. Все відбувалося в урочистій обстановці, – розповів Вадим Григорович.

На освяченні також були присутні представники влади та дипломатичного корпусу України, США, Грузії. А Кардинал Леонардо Сандрі передав храму подарунок від Папи Франциска – чашу та мощі святого священномученика Йосафата.

Руслана ТАТАРИН

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>