На Волині діяльність підпільного тв-центру кришували псевдо журналісти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Міліція Волині викрила діяльність підпільного телекомунікаційного центру, який забезпечував платний доступ до краденого Інтернету та кабельного телебачення у Рожищенському, Луцькому, Ківерцівському районах та обласному центрі. Організував його роботу мешканець обласного центру. За його діяльністю стежили правоохоронці, а також інші контролюючі служби, у тому числі працівники Українського державного центру радіочастот. Проте нормально поспілкуватися з Олександром В. нікому не вдавалося. Адже у такі моменти тут як тут з’являлася знімальна група псевдожурналістів, спілкування з якою відлякувало більшість небажаних візитерів.  Майже рік збираючи необхідну інформацію, підрозділ по боротьбі з кіберзлочинністю волинської міліції зрештою зібрав достатні докази, аби отримати у суді дозвіл на санкціонований обшук у квартирі Олександра В. Та оскільки чоловік максимально уникав небажаних контактів (навіть під’їзд будинку був обставлений камерами відеоспостереження), правоохоронці пішли на нестандартний крок – переодяглися у працівників «Волиньгазу». Проте навіть і їм Олександр В. дверей не відчинив, а коли випала нагода, спробував накивати п’ятами – під будинком на нього уже чекало таксі. Загалом цього дня правоохоронці провели п’ять обшуків.

Як розповів начальник волинської міліції Олександр Терещук, підозрюваний у кількох місцях на території області встановив заборонене обладнання, яке перехоплювало сигнали двох великих Інтернет провайдерів та одного транслятора кабельного телебачення. Згодом він перепродував ці послуги, складаючи відповідні договори. Діяльність ця тривала близько шести років. За найскромнішими підрахунками сума збитків, завданих справжнім власникам послуг, складає близько півмільйона гривень. Зрозуміло, що провернути оборудку одному Олександру В. було не до снаги, мова йде про груповий злочин. Його організатор нині знаходиться під домашнім арештом із застосуванням спеціального електронного браслета. Окремо міліція дасть оцінку й діям псевдо журналістів.

До речі, останні з’явилися й під час обшуку у підозрюваного.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>