У столиці Кенії терористи застрелили у торговому центрі 69 людини і понад 200 поранили (фото, відео)

У суботу озброєні люди напали на відвідувачів фешенебельного торгового центру Уестгейт у столиці Кенії Найробі. Очевидці повідомляли, що нападники дозволили покинути будівлю тільки мусульманам. Відповідальність за напад взяло на себе угрупування "Аш-Шабаб" ("Рух молодих моджахедів") пов'язане з міжнародною терористичною організацією "Аль-Каїда". Відповідну заяву було опубліковано у Twitter. За даними МВС Кенії, жертвами терористичного нападу стали не менше 59 людей, близько 200 поранені, серед загиблих - члени президентської родини, а також іноземні громадяни, включаючи американців і канадців. Терористи взялися знищувати беззбройних людей, обстрілюючи їх з автоматів і закидуючи гранатами.

Військові і поліція заблокували нападників у торговому центрі. У неділю операція по зачистці приміщення ще тривала. За попередніми даними загін терористів складався з 10-15 осіб.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>