«Волинь» з вимушеною заміною голкіпера і вилученням мінімально перемогла «Іллічівець»

Поєдинок "Волині" та "Іллічівця" був зустріччю рівних на даний момент суперників. У трохи гіршому становищі опинилася "Волинь", через необов’язкові втрати очок у чотирьох попередніх турах. Ось і останньому матчі чемпіонату проти "Арсенала" лучани, ведучи в рахунку, повернулися зі столиці з "баранкою". Не найкращий матч тоді відіграв голкіпер "Волині" Віталій Неділько, подарувавши суперникам перший гол у власні ворота. Тож на зустріч з "Іллічівцем" він взагалі не потрапив. А пост №1 Віталій Кварцяний вперше довірив придбаному у "Динамо" Артемові Кичаку. Це напевно й була головна і єдина зміна у складі луцької команди.

Хоча поле було непростим, бо у Луцьку вже який день іде дощ, команди запрягали недовго. Було помітно, що суперники добре вивчили один одного. Хвилин десять у команд пішло, аби з’ясувати, хто хазяїн на полі. Зрештою цей статус собі законно захопили господарі поля, і почали обкладати ворота гостей. Перша ж більш-менш осмислена атака "Волині" принесла результат. Шумахер прийняв м’яч у штрафному майданчику гостей, розібрався із захисником і прострілив вздовж лінії воріт на дальню стійку - Бабатунде забивав сантиметрів з п’ятдесяти, тому про шанси Худжамова щось вдіяти говорити й не варто.

Відповідь "Іллічівця" не забарилася, тим більше, що на вістрі у команді Миколи Павлова діяв добре відомий лучанам Майкон. Проте, як показав матч, бразилець зараз не у найкращій формі. Як і раніше він опинявся там, де потрібно бути форварду, але щось витиснути і з цього не міг. На 19-й хвилині він змарнував чудовий пас від партнера і не влучив в уже порожні ворота.

На укол гостей господарі поля відповіли двома. Скоба намагався підправити м’яча у ворота після силового прострілу Лопеса, а Шумахер коліньми ледь не заштовхав "круглого" у сітку після серії рикошетів у штрафному майданчику маріупольців. Далі "Волинь" спіткала чергова невдача. У шпагаті парируючи удар Шевчука несподівано отримав ушкодження дебютант "Волині" Кичак. Богдан Блавацький, який керував діями "Волині" за відсутності дискваліфікованого Віталія Кварцяного, змушений був випустити на поле резервного воротаря Літовченка. Ще до перерви він серйозно вступив у гру. Уже у компенсований час Літовченко парирував чудовий удар зі штрафного від Полянського.

На другий тайм лучани вийшли з бажанням закріпити перевагу у рахунку. Та цього бажання вистачило не на довго, і потрохи "Волинь" перейшла до утримування рахунку. Як наслідок в маріупольців почали виникати моменти. Двічі на побачення з Літовченком вискакував Майкон, але гра у бразильця явно не йшла. М’яч або летів повз ціль, або взагалі практично не летів. Після гри Микола Павлов навіть трохи піджартовував над Майконом, мовляв перед волинськими уболівальниками він поступив по-людськи.

У "Волині" непогані нагоди теж виникали. Ударами воротам Худжамова загрожували Шумахер, Бікфалві і Бабатунде. Наприкінці зустрічі лучани ще й лишилися у меншості. Арбітр матчу, який усі 90 хвилин був не байдужим до футболістів у біло-червоних футболках спромігся практично в ігрових епізодах "виписати" два попередження Шумахеру. Але все ж під завісу гри "Волинь" була переконливішою, й навіть могла збільшити відрив у рахунку, та м’яч після потужного пострілу Лопеса відбила стійка.

 «Волинь»-«Іллічівець» - 1:0

Гол: Бабатунде (13).

«Волинь»: 4. Кичак (78. Літовченко, 41). 3. Сімінін, 6. Шиков – к, 14. Масло, 16. Шіш, 23. Шершун (7. Гошкодеря, 78), 88. Скоба, 79. Бабатунде (21. Матуку, 90+2), 99. Лопес, 10. Бікфалві, 77. Шумахер.

«Іллічівець»: 12. Худжамов – к, 2. Полянський, 5. Майкон, 7. Шевчук (39. Кулач, 71), 17. Федотов, 18. Гаращенков (8. Тотовицький, 79), 27. Лупашко (13. Яворський, 46), 33. Ємел’янов, 44. Ордець, 77. Путівцев, 80. Окріашвілі.

Попередження: Шумахер (49), Масло (56), Шершун (78), Скоба (84).

Вилучення: Шумахер (89).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>