Волинського міліціонера, який придумував злочини і призначав винних, засудили

Постановлено вирок начальнику сектору карного розшуку Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці, якого визнано винним у зловживанні службовим становищем. Досудовим розслідуванням, яке провадив слідчий відділ прокуратури Волинської області, встановлено, що цей працівник міліції за змовою зі старшим оперуповноваженим лінійного відділу, неодноразово підбурювали уже засуджених громадян зізнаватися у скоєні злочинів, яких ті не вчиняли, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно з вироком суду, йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з встановленням 3-річного іспитового строку. Екс-міліціонера позбавлено права 3 роки обіймати посади у правоохоронних органів. Окрім того, суд позбавив його спеціального звання «майор міліції».

Уодному із випадків правоохоронці переконали одного із засуджених зізнатись у незаконному носінні та зберіганні боєприпасів та особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани й повідомити їх місцезнаходження працівнику колонії. Між тим, насправді засуджений таких злочинів не скоював, а наркотичний засіб та боєприпаси у сховок помістили самі правоохоронці.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>