Волиньрибохорона виявила дві бригади браконьєрів

Оперативна група Волиньрибоохорони викрила дві бригади браконьєрів, які району за допомогою сіток та двох дерев’яних човнів виловлювали рибу на водоймі поблизу села Журавичі Ківерцівського району. До моменту виявлення інспекторами четверо чоловіків встигли виловити риби 20 кілограмівриби, серед яких були й 55 карасів золотих, занесених до Червоної книги України. Незаконна риболовля виявилася дуже дорогою для браконьєрів. Шкоду нанесену рибному господарству держави оцінили у 25307 гривень.
Матеріали передані в Ківерцівський районний суд для вирішення питання про порушення кримінальної справи за ст. 249 Кримінального Кодексу України.
Окрім того, результатом такої рибалки може бути накладення штрафу в розмірі 1700 – 3400 грн. або позбавлення волі строком до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>