Українка виграла європейський конкурс малюнка на екологічну тематику під егідою ООН

У Нью-Йорку відбулася урочиста церемонія нагородження переможців 22-го Міжнародного конкурсу дитячих малюнків, організованого програмою ООН з навколишнього середовища (UNEP) і Bayer на тему «Вода: джерело життя. Звідки вона береться?».

Організатори конкурсу визначили по одному переможцю серед учасників з Африки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Західної Азії, Європи, Латинської Америки та країн Карибського басейну, Північної Америки. Цього року в конкурсі взяли участь майже 700 000 дітей із 110 країн.

Переможцем у Європі визнана юна художниця з міста Шостка Сумської області Євгенія Захарчук . Разом з шістьма регіональними переможцями вона вирушила до Нью-Йорку, де отримала грошовий приз і візьме участь у міжнародній дитячій і молодіжній конференції Tunza.

«Своїм малюнком я хотіла сказати, що вода відіграє важливу роль як у житті людини, так і в навколишньому середовищі. Водних ресурсів на Землі багато, але більша їх частина забруднена і знаходиться в критичному стані. Тому хотілося б донести до кожного, що вода - джерело життя на Землі. І щоб кожна людина  перш ніж щось робити, думала про наслідки», - говорить Євгенія Захарчук.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>