За тисячі тонн краденого державного зерна відповість державне підприємство, а не конкретні люди

Понад п’ять років тягнулася гучна справа щодо розкрадання зерна держрезерву на «Луцькому комбінаті хлібопродуктів №». Зникло 30,5 тисяч тонн зерна врожаю 2007-2008 років. Як розповідав журналістам тодішній прокурор області Андрій Гіль, махінатори вдалися до цікавих інженерних рішень, аби приховати нестачу. Сумніви у кількості закладеного в резерв зерна виникли у перевіряючи Аграрного фонду, які згодом підтвердили і спеціальні складні експертизи.

У червні 2010-го прокуратура області порушили  проти директора КХП №2 Михайла Гнасюка кримінальну справу за продаж 25 тис т зерна державного матрезерву на суму близько 35 млн грн. Він був арештований, однак апеляційна інстанція звільнила його з-під арешту.

Днями ж, як пишуть «Нащі гроші», Господарський суд Волинської області стягнув з держпідприємства «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» Держагентства резерву України 56,94 млн грн. збитків на користь Аграрного фонду. Комбінат збитків не оскаржив, їх контррозрахунку не подав. Крім того, факт відсутності зерна та продуктів його переробки (борошно, висівки) на складі не спростував, а також не довів, що шкоду завдано не з його вини. Суд також стягнув з «Луцького комбінату хлібопродуктів №2» 68,82 тис грн. судового збору.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>