На Волині завели кримінал за незаконну розробку кар’єру

За фактом несанкціонованої розробки та нелегального вивозу піску з піщаного кар’єру на околицях міста Каменя-Каширського прокуратура порушила кримінальне провадження. Вперше публічно цю проблему озвучив під час сесії райради 16 серпня 2013 року депутат від «Свободи» Богдан Козік. Він поцікавився у начальника Камінь-Каширського райвідділу УМВС України Валентина Чиха, які заходи вживає міліція щодо ліквідації нелегальної розробки піщаного кар'єру. З відповіді стало зрозуміло, що місцева влада або «не помічає» цієї проблеми, або ж не хоче її помічати.

5 вересня 2013 року цю проблему було порушено на обласному рівні. Відповідний депутатський запит озвучив під час сесії Волинської обласної ради депутат-свободівець Олександр Пирожик, секретар постійної депутатської комісії обласної ради з питань екології та раціонального використання природних ресурсів.

На такий свій запит депутат Олександр Пирожик отримав відповідь за підписом начальника управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА Анатолія Гетьманчука. У відповіді йдеться про те, що вказаний кар’єр розташований на території Раків-Ліської сільської ради і відведений Камінь-Каширському райавтодору під грунтовий резерв. Для розробки даного грунтового резерву відведена земельна ділянка площею 5,42 га.

«Крім того, за відпуск піску обсягом 160 куб. метрів на потреби, не передбачені проектом, і нанесення збитків розміром 29621 грн., проти головного інженера Камінь-Каширського автодору прокуратурою Волинської області з нагляду за дотриманням законів у транспортній сфері у 2013 році порушено кримінальну справу», – йдеться у відповіді на депутатський запит свободівця Олександра Пирожика.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>