Кабмін прибрав ще одну перепону на шляху до Європи

Кабінет Міністрів погодив текст угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це повідомив посол ЄС в Україні Ян Томбінський на прес-конференції у Кабміні. Він нагадав, що з боку ЄС виконання цієї процедури також наближається до кінця.

Більшу частину тексту становлять розділи, присвячені економічному співробітництву. Загалом у проекті Угоди 7 розділів, що загалом містять 486 статей, пише «Українська правда».

Окрім загальних принципів документ містить розділи «Політичний діалог та реформи», «Політична асоціація», «Співробітництво та конвергенція у сфері зовнішньої та безпекової політики», «Юстиція, свобода та безпека», «Торгівля і питання, пов’язані з торгівлею», «Економічне та галузеве співробітництво», «Фінансове співробітництво та положення щодо боротьби з шахрайством», «Інституційні, загальні та прикінцеві положення».

Також підписанти угоди наголошують на своєму «прагненні до досягнення мобільності громадян і подальшого прогресу у візовому діалозі», а також зобов'язуються вжити послідовних заходів «для встановлення безвізового режиму …після створення умов для добре керованого та безпечного пересування людей, визначених у Плані дій з лібералізації візового режиму».

Сторони зобов'язуються співпрацювати у питанні протидії та боротьби з легалізацією (відмиванням) коштів та фінансуванням тероризму.

Угода може бути підписана на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року в Вільнюсі. Зі свого боку ЄС неодноразово оголошував низку умов, за виконання яких документ буде підписано.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>