Ректора-хабарника Петра Мельника виявили у США, але шансів отримати його назад немає

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Нардеп від «Батьківщини», колишній замміністра МВС Геннадій Москаль заявляє, що у відповідь на його депутатський запит Генпрокуратура підтвердила перебування колишнього ректора Податкового університету Петра Мельника в США. Про це пише «Лівий берег» (http://lb.ua/news/2013/09/16/226710_moskal_utverzhdaet_melnik_taki.html?utm_source=iua&utm_medium=link&utm_campaign=mainp) з посилання на прес-службу нардепа.

За словами Москаля, Генпрокуратура повідомила, що Мельник знаходиться у Сан-Маркосі (Каліфорнія, США) і відомство направило в США запит про надання правової допомоги у кримінальному проваджені, відкритій відносно екс-ректора.

«Мельник поїхав в США, як громадянин не України, а однієї з прибалтійських країн, маючи на руках паспорт цієї країни. Тому писати про правову допомогу по екстрадиції сьогодні може тільки та прибалтійська країна, громадянином якої він в'їхав в США», - відзначив Москаль.

На його думку, у зв'язку з цим повернення Мельника в Україну неможливе, і він втрачений для українського правосуддя назавжди.

Петра Мельника українські правоохоронці затримали за вимагання й одержання хабарів. Його звільнили з-під варти на час досудового слідства за рішенням суду через стан здоров’я. Однак ректор хабарник зник з-під домашнього арешту, звільнившись від спеціального браслета.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>