На Волині лінійна міліція вигадувала злочини і «призначала» винних

Начальник сектору карного розшуку Волинського лінійного відділу УМВС України на Львівській залізниці у змові зі старшим оперуповноваженим лінійного відділу, замість того, аби проводити оперативно-розшукові заходи для встановлення особи злочинця, неодноразово підбурювали уже засуджених громадян зізнаватися у скоєні злочинів, яких ті не вчиняли.

Зокрема, як повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області, правоохоронці, знаючи що один із засуджених має конфлікт з іншими ув’язненими, підкупом та обіцянкою переведення його в інше місце відсидки переконали зізнатись у крадіжці офісної техніки на станції залізниці, якої той не вчиняв.

У іншому випадку, тим же методом правоохоронці переконали одного із засуджених зізнатись у незаконному носінні та зберіганні боєприпасів та особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани й повідомити їх місцезнаходження працівнику колонії. Між тим, насправді засуджений таких злочинів не скоював, а наркотики та боєприпаси підкинули самі правоохоронці.

Окрім того, начальник сектору карного розшуку приховував від обліку наявні злочини.

У ході досудового розслідування правоохоронці повністю визнали свою вину у скоєнні злочинів. Матеріали кримінального провадження передали до суду.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>