На Волині СБУ ледь не відправила за грати податківця

12 вересня набув чинності вирок Нововолинського міського суду щодо обвинувачення колишнього співробітника внутрішньої безпеки ГУ Міністерства доходів та зборів у Волинській області, який неодноразово одержував неправомірну вигоду від підприємців.

У ході судового розгляду доведено, що правоохоронець, виконуючи функцію протидії корупції на митному посту «Володимир-Волинський» Ягодинської митниці, одержував гроші від представників підприємств, котрі здійснюють імпорт транспортних засобів. За неперешкоджання митному оформленню, суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності були змушені сплачувати зловмиснику по 20 доларів США за кожен розмитнений автомобіль, повідомили у прес-групі УСБУ в області.

Загалом правоохоронці задокументували одержання правопорушником 2700 доларів США неправомірної вигоди.

Суд визнав колишнього співробітника Міндоходів у Волинській області винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 та ч.4 ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік та з позбавленням права обіймати атестовані посади в правоохоронних органах і посади, пов’язані зі здійсненням функцій представника влади на три роки. Також суд позбавив засудженого спеціального звання – «майор податкової міліції».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>