Танкістів з Володимира-Волинського визнали найкращими в Україні

Танковий взвод з 51-ї окремої механізованої бригади з Володимира-Волинського у  конкурсі на кращий танковий взвод Збройних Сил України. Цей потужний захід відбувався на базі 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ, яка дислокується у селищі Гончарівське Чернігівської області.

Упродовж десяти днів між собою змагалися 63 представники трьох армійських корпусів Сухопутних військ і танкісти окремої бригади берегової оборони Військово-Морських Сил, повідомили у регіональному медіа-центрі МО України (м. Львів).

За умовами конкурсу, учасники змагань випробовували свої вміння і навички у фізичній підготовці, виконували військові нормативи, водили танки, стріляли штатним артилерійським пострілом і змагалися у швидкісній та «дуельній» стрільбі танків.

Від 51-ї окремої механізованої бригади у змаганнях брав танковий взвод під командуванням капітана Сергія Корсуна. До слова, цей офіцер цього року вже виборов одне з призових місць у конкурсі серед офіцерів-командирів підрозділів.

Призовий фонд змагань склав 100 тисяч гривень. Кращий за підсумками конкурсу танковий взвод вітчизняного війська, яким стали представники 51-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу, отримали сертифікат на 50 тисяч гривень, перехідний приз «Танк Т-34», вимпел «Кращий танковий взвод Збройних Сил України», нагрудні знаки та диплом. Володарі другого місця – танковий взвод 1-ї окремої танкової бригади 8-го армійського корпусу – і третього – танкового взводу 36-ї окремої танкової бригади військ берегової оборони Військово-Морських Сил – 30 та 20 тисяч гривень відповідно.
За активну участь у конкурсі решта танкових взводів-учасників отримали сертифікати у розмірі 5 тисяч гривень.

За підсумками виконання завдань у професійних та спортивних номінаціях, екіпажі-переможці були нагороджені грамотами від начальника Генерального штабу ЗС України, цінними подарунками та вимпелами

Вручаючи нагороди переможцям та учасникам конкурсу, начальник Генерального штабу – Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Володимир Замана підкреслив, що конкурс на кращий танковий взвод Збройних Сил України відбудеться і наступного року. Але планується, щоб танкісти брали участь у конкурсі на закріпленій техніці, що дасть можливість більш ретельно та відповідально готуватися до змагань, адже цього року учасники змагалися на бойових машинах 1-ї окремої танкової бригади та 169-го навчального центру Сухопутних військ, які закріплялися за кожним екіпажем шляхом жеребкування. Також планується ввести нову номінацію «танковий біатлон».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>