На Прикарпатті батьки не пускають дітей в аварійну школу

Навчальний рік розпочався не в усіх українських школах. Зокрема, на Прикарпатті. Тут мешканці села Раковець Богородчанського району не пускають дітей в аварійну альма-матер.

Замість урочистої першовересневої лінійки батьки влаштували пікет. Нарікають: стіни, зведені ще за бабці Австрії, пожирає грибок, прогнила підлога, немає нормального освітлення і тепла. Тож навчатися в таких умовах небезпечно для життя їхніх дітлахів.

Нову школу громаді обіцяють майже чверть століття. Два роки тому навіть заклали наріжний камінь під спорудження новобудови, і завершити її планували уже у 2013-му. Однак новий навчальний заклад на понад 200 учнівських місць так і не «народився».

Люди у відчаї. Погрожують: якщо ж ситуація не владнається, вийдуть на дорогу, яка веде до Президентської резиденції в Гуті! Адже грибок роз’їдає не лише будівлю, а й маленькі дитячі організми – чимало школярів за роки навчання «заробили» складні діагнози, пов’язані з жахливими умовами навчання.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>